Hoe kies je het beste NLP trainingsinstituut?

NLP training

Waar vind je de beste NLP trainers?

En… Waar moet je op letten wanneer je NLP wilt gaan trainen.

De eerste vraag is natuurlijk, Waarom zou je een NLP practitioner of master practitioner training gaan volgen. En dat is een terechte vraag waar veel verschillende antwoorden op mogelijk zijn.
Dat je deze blog leest betekent dat er al iets van interesse in NLP bestaat en vaak komt dat omdat jij je wilt ontwikkelen in bijvoorbeeld communicatie, of omdat er iets in jouw leven speelt waar je aan wilt werken. Meestal is er al een bepaalde onvrede of behoefte aan verandering en daar begint het dan mee. Dan ga je zoeken naar een oplossing en kom je Neuro Linguïstisch programmeren tegen, NLP dus.

Elders op deze site vind je al veel informatie over wat NLP is en ook de 10 voornaamste redenen waarom je NLP zou moeten leren. Dus daar ga ik hier verder niet op in. Maar wat zoek je in een instituut. Hoe weet je dat je het juiste trainingsbureau hebt gevonden. Er zijn er veel, en daar zitten hele goede bij, maar helaas ook minder goede.

Het belangrijkste is dat jij er een goed gevoel bij moet hebben. Dus waar voel jij je goed bij. Heb je liever een massale training met een hele grote groep, of heb je liever persoonlijke aandacht en een relatief kleine groep. Heb jij graag ondersteuning tussen de lesblokken door, of ben jij iemand die liever uit een boekje leert? Dat zijn wel belangrijke vragen.

Enkele kernpunten waar je misschien over na kunt denken.

  • Groot is niet altijd beter. Er zijn hele grote instituten die een zeer breed lesaanbod hebben, honderden cursisten per jaar een NLP cursus laten doorlopen en soms wel 10 jaar of langer expertise aanbieden. Veel jaren ervaring is natuurlijk prima, maar stel jezelf de vraag, gaat het hier om commercie? Is NLP een verdienmodel voor deze aanbieder of gaat het hier om de persoon die de training volgen gaat? Krijg ik hier de persoonlijke aandacht die ik nodig heb om NLP echt te leren en krijg ik hier alle hulp om het ook echt toe te passen in mijn leven. Bij NLPro-training.com zijn de groepen niet groter dan 12 personen.
  • Online leer ervaringen. Hoe belangrijk vind je het om toegang te hebben tot een online leeromgeving waar je alle lesstof kunt terugvinden inclusief video materiaal en voorbeelden uit de praktijk. De NLPro-academie is daar een voorbeeld van. Zo heb jij 24 uur per dag toegang tot alle materiaal wat jou gaat helpen optimaal te ontwikkelen op jouw snelheid en op jouw manier.
  • Hoeveel trainers per groep. Wat we vaak als compliment krijgen uit de groepen is dat we 2 trainers per groep beschikbaar maken. Dat garandeert de persoonlijk aanpak. Je wordt constant en intensief begeleid. Zou je je kunnen voorstellen welke aandacht je mist wanneer er maar één trainer op een groep van 25 personen staat ? Bij NLPro-training willen we dat absoluut niet.

Dus waar voel jij je goed bij?  Heel eerlijk, ik vind dat NLP te waardevol is om er makkelijk over te doen. Het kan een behoorlijk impact hebben op jouw leven en dan is een goede persoonlijke begeleiding van het grootste belang.

Toen ik in de jaren negentig mijn eerste training NLP meemaakte was dat ook het uitgangspunt van de grondleggers. Je werkt met mensen.. geef ze de aandacht die ze verdienen. En vandaar dat wij bij NLPro-training hebben gekozen voor kleine groepen, persoonlijke aandacht, Online begeleiding via de NLPro academie en minimaal twee trainers per groep.  Wij geloven er stellig in dat dit de enig juiste manier is om NLP te kunnen leren..

Ik ben heel benieuwd wat jouw gedachten hierover zijn.. Wat vind jij belangrijk in een NLP cursus of training? Hoe kies jij het juiste instituut dat bij je past ?

Laat een bericht achter op deze pagina…. dan doe ik je een leuke aanbieding.

Of download mijn Ebook waarin je het volledige verhaal krijgt. Geheel gratis en zonder enige verplichting.

 

Dank je wel

 

Laat een reactie achter