Telefoon: 0722 035020

Over de training

Je wilt hypnose leren. Maar je weet nog niet zeker wat je kan verwachten tijdens de NLPro-hypnose practitioner training?  Één ding waar je zeker van kunt zijn, is dat je in en uit hypnotische trance komt!

Best cool, toch?

Wat mag je  verwachten als je je inschrijft voor de Hypnose-practitioner training

Deze training staat voor iedereen open die hypnose wil leren en nieuwsgierig genoeg is om ermee aan de slag te gaan. Gewoon voor zichzelf of als coach.  Mocht je in het verleden al eens hypnose hebben ervaren, dan is het normaal dat je nog steeds een soort nerveuze opwinding ervaart.

Wat mag je verwachten:

  • Dat jij je In eerste instantie wat ongemakkelijk voelt
  • Dat je gaat werken met een groep mensen die je niet kent
  • Dat je dingen gaat doen in een onbekende omgeving
  • Dat je gaat werken aan nieuwe technieken en soms voel je je misschien even ongemakkelijk en dat je soms moet je worstelen om enkele van de concepten en technieken te begrijpen

Maar om eerlijk te zijn, de meeste mensen ervaren deze dingen wanneer ze iets voor de eerste keer doen. Ja toch?

Er zijn echter een ding waar je troost uit kunt halen. Namelijk het feit dat je in een groep gelijkgestemde mensen zit en dat je naar hartenlust kunt experimenteren.

Het belangrijkste om te onthouden is om plezier te hebben. Realiseer je dat je fouten gaat maken. Je zal soms iets moeten doen waar je je ongemakkelijk bij voelt. Mogelijk krijg je de gewenste resultaten niet zo snel als je had gehoopt. Maar wees gerust, dat overkomt iedereen. Zolang je kunt accepteren dat deze dingen allemaal deel uitmaken van jouw leerproces, komt alles goed.

Hoe dan ?

Geniet gewoon van dat proces. Maak het leuk en dan voelt het zelfs niet eens als "leren" (dat is precies zoals kinderen dingen leren, spelenderwijs) Ga langzaam en neem kleine stapjes.

Het kan lang duren om echt alles te leren wat er te weten valt over hypnose. In die zin is het meer een marathon dan een 100-meter sprint. Dus begin bij het begin en pas alleen toe wat je al weet en kent en neem de tijd.

Echt, de beste manier om te hypnose leren is om de tijd te nemen en ervoor te zorgen dat je de technieken voldoende beheerst, Waarom? Omdat veel van de technieken die je leert op elkaar aansluiten, waarbij het ene onderwerp naar het andere leidt.

Voordat je bijvoorbeeld iemand in trance kunt brengen, moet je in staat zijn om hun “kritieke factor” te omzeilen. Je leert dat als eerste stap in de training.

Maar voordat je dat kunt doen , moet je eerst in staat zijn om hun aandacht te krijgen. Je kunt niet vooruit springen en proberen hun kritieke factor te omzeilen voordat je hun aandacht krijgt, omdat ze nog niet gefocust zijn op wat je doet.

 

Zoals elke nieuwe vaardigheid, moet je alles stap voor stap langzaam opbouwen, waarbij je elk nieuw element oefent tot het gemakkelijk en automatisch is.

Dit is het mooie van het bijwonen van een hypnose-training - je krijgt de mogelijkheid om hypnose-technieken steeds opnieuw te oefenen met andere hypnotiseurs-in-opleiding.

Als beginnend practitioner kun je hypnose het beste leren in de practitioner training, zolang je ook maar wat tijd vrijmaakt waarop je met iemand kunt oefenen - want hypnose gaat over communicatie tussen twee mensen. Je hebt er altijd een andere persoon bij nodig, tenzij je zelfhypnose doet natuurlijk.

Maar als je eenmaal de eerste stappen hebt geleerd kun je het als direct gaan toepassen. Dus waar wacht je nog op ?

Schrijf je snel in..

// Over Jack Smit en Hypnose

Executive master coach, NLP trainer, Hypnose Master Practitioner en communicatie specialist.

Veel mensen kennen hypnose alleen van wat ze op de televisie hebben gezien. Daardoor is de indruk ontstaan dat je "onder hypnose" dingen doet waar je later spijt van krijgt. Maar niets is minder waar. Hypnose is niets anders dan een verhoogde staat van bewustzijn welke je in staat stelt om eenvoudiger gewenste veranderingen aan te brengen in jouw leven. Jij beslist...... Altijd!

10 REDENEN WAAROM JE NLP MOET GAAN TRAINEN

1

Bereik je
doelen

2

Vergroot je invloed
op anderen

3

Heb
plezier

4

Geef jezelf
een cadeau

5

Geef je baas
een cadeau

6

Kom snel bij
de essentie

7

Word effectiever

8

Verruim je blikveld

9

Krijg meer energie

10

Groei!