Telefoon: 0722 035020

Waarom een NLP cursus of training?

Persoonlijke ontwikkeling

Een NLP cursus of training gaat over leren toepassen en het ontdekken hoe jij de dingen doet die je doet en op welke wijze je dat -als je dat wilt- kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? NLP trainen is op verschillende manieren beschreven als de techniek van de mind en de studie van succes.

De methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) komt voort uit het bestuderen van mensen met uitzonderlijke kwaliteiten / bekwaamheden. De vragen die onderzoekers (Bandler, Grinder, Pucelik)in de jaren zeventig stelden, waren:
* Hoe het komt dat sommige therapeuten in korte tijd grote resultaten bereiken, terwijl andere therapeuten voor eenzelfde probleem veel meer tijd nodig hebben?
* Wat is de succesformule van deze succesvolle therapeuten en hoe kunnen we deze succesformule leren toepassen?

Voor het eerst in de geschiedenis werd er heel praktisch gekeken naar welke gedachtepatronen, emoties en gedrag naar succes leidde en welke juist niet. Er werd onderzocht welke onbewuste strategieën ons motiveren, onze creativiteit stimuleren en ons in mogelijkheden laten denken en welke ons remmen of tegenhouden.

Deze vaardigheden leer je toepassen in een NLP cursus of training. De NLP practitioner gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? NLP is op verschillende manieren beschreven als de techniek van de mind en de studie van succes.

NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren

De term Neuro Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop vervolgens reageren.

Neuro
Neuro: Het zenuwstelsel verwerkt NLP communicatieervaringen via 5 zintuigen:
• Gezichtsvermogen - Visueel
• Gehoor - Auditief
• Tastzin-Kinesthetisch
• Reukzin - Olfactoir
• Smaakzin - Gustatoir
Linguïstisch
Interne representaties (voorstellingen) worden gecodeerd, geordend en krijgen betekenis door:
• Beelden (visueel)
• Geluiden (auditief)
• Gevoelens (kinsthetisch)
• Geuren (olfactoir)
• Smaken (gustatoir)
• Taal (auditief digitaal)
Programmeren
Het ontdekken, gebruiken en veranderen van de onbewuste patronen in het zenuwstelsel om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken.

Het communicatie proces

Om effectiever te communiceren en om gedrag te kunnen veranderen moeten we eerst weten hoe communicatie werkt.

We nemen allemaal dezelfde buitenwereld waar via onze zintuigen. Maar waarom reageert toch iedereen anders op de buitenwereld? Via een intern proces worden deze zintuiglijke waarnemingen omgezet in communicatie en gedrag. Dit proces van waarneming tot gedrag wordt weergegeven in het NLP communicatiemodel.

Op basis van onze waarneming en de filtering van de informatie, vormen we dagelijks vanuit terugkerende gedachtepatronen ons gedrag. Onze gedachtepatronen zijn opgebouwd uit beelden, geluiden, gevoelens, interne dialoog, geur en smaak. We filteren alle informatie die we ontvangen door onbewust dingen weg te laten, te vervormen en te generaliseren. Onze gedachten en stemming sturen ons gedrag, of dit nu wel of niet op feitelijke waarneming berust of vanuit onze terugkerende patronen.

Als je NLP toepast, word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen.

NLP technieken praktisch toepassen

NLP trainen gaat zowel over de theoretische kant, als de praktische toepassing van de NLP technieken. Met onze NLP Cursus  leer je NLP op praktische wijze toepassen op:

  • Jezelf en je relaties in privé en zakelijke context
  • Het beïnvloeden van stemmingen, gedachten en gedrag
  • Het effectief kunnen communiceren met anderen
  • Het optimaal inzetten van je talenten en hulpbronnen en die van anderen
  • Het optimaal motiveren van anderen bij hun persoonlijke ontwikkeling

Het succes van NLP in de praktijk

Meer dan 40 jaar hebben NLP onderzoekers het gedrag en de denkstijlen bestudeerd van succesvolle en zeer effectieve mensen. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt in de NLP Practitioner en NLP Master Practitioner om een ‘succesvoller’ leven te creëren (zowel zakelijk als privé ) en de kwaliteit van je leven te vergroten. Je leert in een training waar de experts jaren over gedaan hebben.

Tijd nemen voor jezelf is een keuze!

De methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) komt voort uit het bestuderen van therapeuten met uitzonderlijke kwaliteiten / bekwaamheden. Mensen zoals Virginia Satir, Fritz Perls en Milton Erickson. De vragen die onderzoekers Richard Bandler en John Grinder in de jaren zeventig stelden, waren: Hoe komt het dat deze mensen veel beter in bepaalde zaken / vaardigheden zijn dan anderen? Is dat talent of speelt er meer? Wat denken en doen deze mensen anders dan vergelijkbare mensen?

Voor het eerst in de geschiedenis werd er heel praktisch gekeken  welke gedachtepatronen, emoties en gedrag naar succes leidden en welke juist niet. Er werd onderzocht welke onbewuste strategieën ons motiveren, onze creativiteit stimuleren en ons in mogelijkheden laten denken en welke ons remmen of tegenhouden.

Wanneer je ervoor kiest een training te gaan doen, is het goed even stil te staan bij de vraag: waarom eigenlijk?  In veel gevallen willen de mensen die besluiten NLP of hypnose te gaan leren, makkelijker communiceren met anderen én met zichzelf. Misschien zelfs om zelf als coach te kunnen werken. De reden kan ook zijn: beter in contact willen zijn met anderen en jezelf, of effectiever  willen werken of  functioneren. Andere deelnemers willen werken aan hun zelfvertrouwen of meer grip krijgen op hun emoties. En weer anderen willen lekkerder in hun vel zitten, het beste uit zichzelf halen, het stuur zelf in handen nemen.  Met NLP  en hypnose kun je werken aan je communicatie én persoonlijke ontwikkeling in alle contexten van je leven: werk, privé, met partner, kinderen, familie, vrienden, overal. Zie deze training dan ook als een waardevolle investering in jezelf, voor nu en de rest van je leven.

// Over Jack Smit en NLProfiling

Executive master coach, Hypnose Master Practitioner en communicatiespecialist.

Met een hoge dosis mensenkennis en ervaring helpt Jack
mensen met allerlei problemen. Of je nu bang
bent voor spinnen, niet durft te spreken voor een 
groep mensen, of het licht aan het eind van de tunnel niet meer ziet… Jack helpt!

10 REDENEN WAAROM JE NLP MOET GAAN TRAINEN

1

Bereik je
doelen

2

Vergroot je invloed
op anderen

3

Heb
plezier

4

Geef jezelf
een kado

5

Geef je baas
een kado

6

Kom snel bij
de essentie

7

Word effectiever

8

Verruim je blikveld

9

Krijg meer energie

10

Groei!