NLP attitude

De NLP-attitude

Het gedrag van een NLP’er ontstaat uit een NLP attitude, die is voor ons veel essentiëler dan alle technieken en vaardigheden. Die technieken en vaardigheden ontstaan namelijk veel beter vanuit de attitude.

We geloven daarom in het ontwikkelen van een positieve attitude ten opzichte van jezelf en van andere mensen; we geloven niet in het overdragen van tips en trucjes.

NLP is voor ons meer een levensvisie. Een weg naar spirituele bewustwording die het niveau van concrete technieken overstijgt. Mensen die naar onze NLP-trainingen komen met reden de NLP-technieken te leren. Of om alleen tips op te doen zeggen we: “Investeer in jezelf en niet in technieken”.

NLP attitude


Die investering leidt tot bewustwording en een attitude, oftewel grondhouding. De NLP-technieken of vaardigheden ontstaan dan, vrijwel onbewust, als vanzelfsprekend. Sterker nog: mensen met een positieve attitude hanteren de NLP-technieken automatisch. Zonder dat ze zichzelf daarvan bewust zijn. Het communicatiemodel is het fundament voor deze attitude. Een attitude die binnen NLP bijzonder expliciet wordt gecommuniceerd door de formulering van een aantal vooronderstellingen.


Wees kinderlijk nieuwsgierig. Wees flexibel en sta open voor veranderingen en ontwikkel het vermogen tot zelfreflectie. Wat ging er goed … en wat zal ik de volgende keer anders doen.


 


NLPro-Groep Kennisbank

Reactie plaatsen