NLPro

NLPro betekent NLP Professional


NLPRO staat voor NLP Professional.

Wat is een NLPRO.  Kort gezegd, dat is een NLP Professional.  Waar wordt je dat? Wanneer je een intensieve NLP training of cursus volgt bij een gerenommeerd en internationaal gecertificeerd trainingsinstituut zoals NLPro Training.Maar misschien moeten we eerst even uitleggen wat NLP is.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en betekent zoveel als in staat zijn om je brein te programmeren met behulp van al jouw zintuigen en taal. Dat maakt het natuurlijk nog steeds niet helemaal duidelijk. Toen het ons werd verteld snapten wij er ook maar weinig van. Dus we zijn op zoek gegaan wat dat programmeren van je eigen brein inhoud.We nemen onze wereld waar met behulp van onze zintuigen. (zien, horen, voelen, ruiken en proeven) We ontvangen ongeveer 12 miljoen prikkels via deze zintuigen. En met  deze zintuigen bedoel we natuurlijk onze ogen, onze neus, onze oren, wat we voelen in ons lijf en wat we voelen als we iets vasthouden en wat we proeven. Deze zintuigelijke prikkels worden omgezet in ons brein in informatie waardoor we de wereld kunnen begrijpen. Althans, met die zintuigen maken wij een heel eigen interpretatie van de wereld. en iedereen doet dat op zijn of haar eigen wijze. iedereen ervaart de wereld op zijn of haar manier en geen beeld van de wereld is gelijk.

NLP maakt je effectiever

wist je? Ons brein filtert informatie. We laten informatie weg, we vervormen informatie en we generaliseren informatie . Daardoor kunnen  we in een razendsnel tempo op de wereld zoals we deze waarnemen kunnen handelen. Als de informatie de eerste drie grote filters heeft gepasseerd, gaat de informatie nog door een aantal andere filters. Overtuigingen, waarden, en herinneringen en beslissingen die je vroeger hebt genomen EN wat je tegen jezelf zegt. Dat zijn allemaal filters die je ervaring nog meer kleuren.  Na dit proces vormt zich een interne representatie. Die zorgt voor je stemming en bepaalt mede je lichaamshouding.  De buitenstaander zit dan dit als jouw gedrag.

Een NLPRO is beter in staat om dit proces te beheersen zodat je als mens effectiever in het leven kunt staan. Een NLPRO kan dus beter het filter proces beïnvloeden en kan met behulp van effectiever taalgebruik niet alleen beter met zichzelf communiceren maar ook met anderen.

Een NLPRO is dus iemand die zijn of haar eigen brein op een dermate manier kan programmeren zodat hij of zij beter met het leven kan omgaan. Voor een NLPRO is het dus een stuk makkelijker om beperkende overtuigingen te lijf te gaan en zo zich te herprogrammeren.


NLpro

Jij kunt ook een NLPRO worden!

Je kunt je voorstellen dat programma’s die zich door de jaren heen hebben gevormd niet allemaal even handig zijn. Denk maar eens aan alle dingen die je altijd hetzelfde doet. Van veel van die programma’s heb je geen last maar het zou zomaar kunnen dat sommige programma’s onhandig zijn geworden.  Onzekerheid, geen zelfvertrouwen, presentatie angst, steeds het gevoel te hebben dat je niet genoeg bent, perfectionisme. Allemaal zaken die je met  NLP methodieken als NLPRO -er kan oplossen voor jezelf of anderen.

In de regel heeft een NLPRO er NLP geleerd in de NLP Practitioner.  Zo heeft hij of zij haar brein leren programmeren of leren herprogrammeren en staat vaak een stuk zelfverzekerder in het leven. Dus ga gewoon eens kijken hoe dat voor jou kan werken. Je kunt vrijblijvend kennis maken met NLP in onze NLP Experience. Zien we je daar? Een NLPro worden is geweldig leerzaam en je hebt er een leven lang plezier van.

NLP leren doe je bij NLPro-TrainingReactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down