Page content

John Grinder

 

 

Geboren 10 Januari 1940

 John Thomas Grinder, is een Amerikaanse taalkundige, auteur, managementconsultant, trainer en spreker. Grinder wordt gecrediteerd voor co-creatie van neuro-linguïstisch programmeren, met Richard Bandler. Hij is mededirecteur van Quantum Leap Inc.. Dit is een managementadviesbureau, opgericht door zijn partner Carmen Bostic St. Clair in 1987 (Grinder trad toe in 1989). Grinder en Bostic St. Clair organiseren ook internationaal workshops en seminars over NLP

Grinder studeerde af aan de Universiteit van San Francisco. Grinder trad toen toe tot het Amerikaanse leger en diende als kapitein in de US Special Forces in Europa tijdens de Koude Oorlog. Daarna ging hij werken voor een Amerikaanse inlichtingendienst. Eind jaren zestig keerde hij terug naar de universiteit om taalkunde te studeren. Hij behaalde zijn Ph.D. graad aan de University of California, San Diego in 1971. Zijn proefschrift, getiteld On Deletion Phenomena in het Engels, werd in 1976 door Mouton gepubliceerd.

Begin jaren zeventig werkte Grinder in het laboratorium van George A. Miller aan de Rockefeller University. Na het behalen van zijn doctoraat nam Grinder een fulltime baan als assistent-professor aan de taalfaculteit van de Universiteit van Californië, Santa Cruz (UCSC). Zijn onderzoek richtte zich op Noam Chomsky’s theorieën over transformationele grammatica, gespecialiseerd in zinsleer- en deletiefenomenen. Edward Klima, doctoraal adviseur van zowel Postal als Grinder aan UCSC, raakte betrokken bij de vroege ontwikkeling van generatieve betekenisleer.

“De weerstand die je tegenkomt is een boodschap over wat jij doet en niet over wat de ander doet.” John Grinder

NLPro groep kennisbank

 

Comment Section

0 reacties op “John Grinder

Plaats een reactie


*