NLP training

STAP bij NLPro-Groep

Volg jouw opleiding met STAP vergoeding van 1000 euro

Iederen die werkzoekende is of al een baan heeft kan een STAP budget van maximaal 1000 euro per jaar aanvragen voor een training of opleiding in persoonlijke ontwikkeling.

Als opleider dien je aan bepaalde kwaliteitseisen te voldoen en NLPro is in de gelukkige omstandigheid dat we een onvoorwaardelijke goedkeuring hebben mogen ontvangen voor de opleidingen die we onder de STAP regeling hebben aangemeld.
Dat komt vooral door de internationale certificering die NLPro kan aanbieden en daar zijn we maar wat trots op.

In het begin van dit jaar heeft de overheid een aantal opleiders scherp onder de loep genomen. Veel opleiders gebruikten STAP als commercieel instrument om zo snel veel geld binnen te krijgen.  Er werden eenvoudige 3 daagse opledingen verzonnen die met het STAP budget gratis gevolgd konden worden. Het gevolg was dat duizenden mensen dachten een goede opleiding te krijgen maar niets bleek minder waar.

Honderden mensen zijn daardoor gedupeerd doordat de slimme marketing van deze instituten inspeelden op de onwetendheid van de deelnemers. Als deelnemer heb je dan jouw opledingsbudget voor een heel jaar opgebruikt en uitgegeven aan iets dat je hooguit een gezellige presentatie kunt noemen wat niets met NLP, Hypnose of Systemisch coachen te maken heeft.

Gelukkig wordt dat allemaal anders. Er wordt scherper gekeken naar de kwaliteit van de opleiding en het certificaat dat je ermee kunt behalen.

Dus wanneer jij een opleiding uitzoekt, kijk dan naar de volgende aspecten:

Hoe groot is de groep waarin je terecht komt.

In zijn algemeenheid kun je stellen dat hoe groter de groep, hoe minder de persoonlijke betrokkenheid en lager de kwaliteit.
Opleiding in NLP , Hypnose of Systemisch werken vragen heel veel persoonlijke begeleiding. Als trainer is het onmogelijk om in een groep van 30, 40 of misschien wel 100 mensen jou echt de diepgang en persoonlijke aandacht te geven die jij nodig hebt om er echt alles uit te halen.
Hoe groter de groep hoe oppervlakkiger de training. Kies dus voor een kleine groep van 12 tot 15 personen en dan het liefst met twee trainers die de groep begeleiden. Dan ben je van kwaliteit verzekert.

Inernationale kwalificaties

WIl je een gedegen opleiding, kijk dan naar de internationale kwalificaties. Er zijn meerdere NLP instituten aangeven dat er een internationale kwalificatie aan ten grondslag ligt, maar vaak is dat een zelfverzonnen zegel. Let daarom goed op de kwalificaties en bezoek de site van het internationale certificerende zegel. Wees niet te snel tevreden en zoek uit welke waarde jouw opleiding echt kan bieden.

Duur van de opleiding

Wanneer je een gedegen opleiding wilt volgen, dan kost dat tijd.  Een echte goede NLP Practitioner training duurt minimaal 18 dagen.Hoe korter de training, hoe minder de diepgang. Er zijn opleiding die je meerdere certificaten beloven in een kortere trainingstijd. dat klinkt heel mooi maar is niets meer dan een lokkertje.  Een diploma aan de muur zegt niets over jouw vaardigheden als coach. Je kunt een 5 daagse NLP training volgen en je coach noemen, maar dan houd je niet alleen jezelf, maar ook al jouw potentiele klanten voor de gek.

Wees eerlijk naar jezelf en naar alle mogelijke klanten die jij over de vloer krijgt als coach. Je hebt een verantwoordelijkheid naar jezelf en naar hen. Wil je coach worden, volg dan een gedegen opleiding. Ga niet voor de snelle certificaten. Neem de tijd en wordt de beste.


Als je vragen hebt over STAP, of over een van onze vele trainingen, bel dan gewoon een keer op of bekijk onze trainingsoverzicht op de website.

Wij staan klaar om je te helpen

Reactie plaatsen