Telefoon: 0722 035020

NLP Practitioner… wat is dat?

NLP is communiceren

Een NLP Practitioner is iemand die de eerste training in NLP heeft doorlopen en als het goed is daar ook een certificaat in heeft behaald.

Nou zegt je dat misschien nog niets 😊  want dan moet je ook weten wat die NLP training inhoudt.  Toch?

Een NLP Practitioner training is eigenlijk niets meer dan een training in communicatie. En dan vooral gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Communiceren doen we allemaal. We doen dat door middel van taal, maar ook non-verbaal… door lichaamstaal. En in die NLP Practitioner training leer je alles over hoe mensen onderling communiceren. En daar stopt het niet… Want je communiceert namelijk nog het meest met jezelf.
Dat stemmetje in je hoofd… nadenken over de beslissingen die je neemt, of wanneer het in je hoofd blijft malen omdat iemand iets heeft gedaan waar jij boos of verdrietig om bent geworden.

 

Communiceren met anderen

En nu komt het belangrijkste deel. Namelijk: wanneer jij met iemand communiceert en die andere persoon doet iets heel anders dan jij dacht dat je had afgesproken, ligt dat dan aan die andere persoon? Of zou het kunnen zijn dat jouw instructies niet helder zijn geweest voor die andere persoon?

Je kunt natuurlijk de schuld bij de ander zoeken maar in NLP gaan we ergens anders van uit.
Iedereen interpreteert wat er wordt gezegd vanuit zijn of haar eigen referentiekader.

Zo kunnen tien mensen naar een film kijken en alle tien vinden ze iets anders van die film.
Dat komt omdat iedereen zijn eigen interpretatie heeft van wat ze hebben gezien.

Het hebben van een andere interpretatie doen we niet omdat we de ander daarmee dwars willen zitten. En als iemand iets anders doet dan je dacht te hebben afgesproken, doet die ander dat niet om jouw te sarren (zou niet zo mooi zijn als dat wel het geval is… toch?)

Dus wanneer jij jouw communicatie kunt afstemmen op de ander … zou dat je dan een ander resultaat opleveren denk je?  Natuurlijk wel!

En daarmee heb je dan gelijk veel meer grip op jouw leven. Door anders te communiceren, krijg je betere resultaten en dat maakt jouw leven mooier.

Communicatie

Communiceer anders, ook met jezelf

Stel nu dat jij ook op een andere manier leert communiceren met jezelf? Heb je daar ooit wel eens over nagedacht. Stel dat jij een manier hebt om zodanig met jezelf te kunnen communiceren dat je meer zelfvertrouwen hebt… of dat je meer in je kracht staat… wat zou je dat dan opleveren denk je?

Die manier… die is er.. Net zoals je met anderen beter kunt leren communiceren, leert NLP je dat ook op een betere manier te doen met je zelf.
Je leert hoe taal werkt, hoe je betere vragen kunt stellen, hoe jij jezelf of anderen kunt uitdagen om buiten je normale manier van denken te komen en nieuwe inzichten te ontdekken. En je leert hele krachtige manieren om oude gewoonten af te leren en situaties waarover je een naar gevoel had om te buigen zodat ze je niet meer in de weg zitten.

 

Kortom: Een NLP Practitioner is iemand die grip heeft gekregen op zijn eigen leven en in staat is om zichzelf en anderen te helpen om een mooier en betere leven voor zichzelf te creëren.

 

NLP Practitioner training

Een NLP training duurt vaak ergens tussen de 13 en 18 dagen. En kost gemiddeld rond de € 2500,- tot € 3000,-.

Wil je de beste training, kijk dan naar de ervaring van de trainer, naar de certificatie en de grootte van de groepen.

Wil je liever in een kleine groep trainen (12 personen)  of in een grote groep (30 of 40 personen).
Wil je de hoogste en beste training hebben kijk dan naar internationale certificering van de trainers.
Wil je doorstromen tot de NLP  Master Practitioner zodat jezelf als coach aan de slag kunt – kijk dan naar hoeveel aandacht er gegeven wordt aan de lichaamstaal en de emoties werking van het brein in de training.

Kortom: er is genoeg om uit te zoeken. Het beste doe je dat door eens naar een informatiedag te gaan van het instituut waar je wilt trainen.

En kijk op de site van de NVNLP, de IA-NLP of de IN-NLP  of het instituut daar is aangesloten. Dat geeft je zekerheid.

 

Wil je meer informatie over onze NLP training? Ga dan naar de website: https://nlpro-training.com/nlp-practitioner-training/

Laat een reactie achter