NLP trainen - Waarom eigenlijk?
27 juni 2018 
2 min. leestijd

NLP trainen - Waarom eigenlijk?

Waarom NLP leren?

Het is goed om af en toe even stil te staan in je leven. Mensen zijn gewoontedieren. Veel dingen die we doen en denken worden na verloop van tijd een “gewoonte”. Een soort van automatische piloot. De manier waarop we communiceren met andere mensen wordt o.a. bepaald door onze overtuigingen, waarden en normen, culturele achtergrond, etc. NLP modellen en technieken helpen je om meer inzicht te krijgen in de manier waarop je dingen doet. Inzicht in die onbewuste patronen is vaak al voldoende om verandering op gang te brengen.

Want je weet: Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, dan krijg je nooit een ander (beter) resultaat…..

De NLP practitioner training is een ideaal moment om te onderzoeken wat je nog meer kunt, waar je behoefte aan hebt, wat je misschien tegenhoudt en wat écht belangrijk voor je is. Door dat te weten verandert je focus en krijg je meer energie en rust om die dingen te doen die je voldoening geven.

Je krijgt je veel antwoorden en inzichten. Je wordt je bewust van de waarden en overtuigingen die je dagelijks gedrag en communicatie sturen. Bovendien leer je NLP communicatievaardigheden en technieken. Door het hanteren van die vaardigheden word je vrijer in het maken van keuzes waardoor je flexibeler en meer succesvol om kunt gaan met allerlei situaties. WIl je weten waarom ieder mens eigenlijk NLP zou moeten leren? Lees dan hier de 10 belangrijkste redenen

Mocht je voor jezelf er nog niet uit zijn of NLP iets voor jou is. Meld je dan aan voor de online NLP Experience training. Je kunt de link vinden op de HOME pagina. en dan scroll je iets omlaag. Stuur mij een PB en ik zorg voor een link naar de NLPro-academie.

De overheid betaalt mee.

Fiscaal voordeel bij een NLP opleiding
Kosten die je maakt voor een cursus, opleiding of training om beter te kunnen functioneren in je huidige positie of om een betere positie op de arbeidsmarkt te kunnen innemen, worden in de meeste gevallen door de fiscus aangemerkt als studiekosten. Daarom zijn de kosten van een NLP training in veel situaties fiscaal aftrekbaar.

Voor de inkomstenbelasting
De drempel (vrijgestelde som) die de belastingdienst jaarlijks vaststelt, was voor 2017 250 euro. Dit kun je lezen in dit document van de Belastingdienst.

Het bedrag dat je vergoedt krijgt is afhankelijk van het belasting tarief waaronder je jaarinkomen valt. Deze tarieven staan op de website van de Belastingdienst.

Voor werkgevers / ZZP’ers

De kosten van onze NLP Practitioner training en NLP Master Practitioner training vallen onder personeelskosten en zijn voor 100% aftrekbaar.
Het valt hieronder omdat:
1) de training geen vrijblijvend karakter heeft (de training duurt meerdere dagen) en
2) omdat de training naar een resultaat toewerkt (het NLP certificaat)

De kosten worden hierdoor gezien als personeelskosten en zijn voor een bedrijf voor 100% aftrekbaar (en dus niet voor 73,5%).

Wil je meer artikelen lezen van mijn Blog? volg dan deze link   Wil je meer weten over ONLINE trainen Lees dan hier verder

Over de schrijver
Linda en Jack zijn allebei gepassioneerde en internationaal gecertificeerde NLP trainers die kunnen terugvallen op gezamenlijk meer dat 25 jaar hands-on ervaring in het trainen en coachen van groepen mensen. In 2019 heeft NLPro-Training de hoogste certificering behaald bij de International Association for NLP (IA-NLP en IN-NLP) en behoort daarmee tot de absolute top van Nederlandse NLP trainingsinstituten. Linda en Jack schrijven regelmatig artikelen voor verschillende organisaties en tijdschriften en zijn gewaardeerde sprekers op nationale en internationale NLP bijeenkomsten.
Reactie plaatsen