NLP boeken

Welke NLP boeken moet je lezen?

“Changing the world through changing lives"

Onze Leestips 

Wat zou ik het beste kunnen lezen wanneer het gaat om persoonlijke ontwikkeling?

Heel eerlijk gezegd. Elk boek dat als uitgangspunt heeft jouw persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen is beter dan helemaal niets te lezen. Daarnaast is het goed om even bij jezelf na te gaan of jij een makkelijke lezer bent of niet. Want als lezen niet echt jouw ding is, dan is de kans groot dat je het boek na een paar bladzijdes of één hoofdstuk al aan de kant legt.

Voor iedere lezer die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling, verbetering van leefstijl of innerlijke rust, loop niet te hard van stapel. 

Neem het boek, lees elke dag slechts een paar bladzijden. Of lees maar één bladzijde per dag. Dat is altijd nog meer dan niets. Het gaat niet om de snelheid, maar om wat je uiteindelijk doet met die informatie. Scheur desnoods elke dag een bladzijde uit het boek. Doe hem in je broodtrommeltje en neem het mee. Tijdens de lunchpauze lees je die bladzijdes.
 Je hebt er niets aan wanneer je dat boek alleen maar in de kast hebt staan. Gebruik het en verslind het. 😊 Het eerste boek dat we je kunnen aanraden is misschien niet helemaal NLP, maar wel een boek dat alle aspecten van NLP in zich draagt.

Verandering doe je zelf

Natuurlijk veranderen de boeken op zichzelf niets in je leven. Je merkt pas veranderingen wanneer je de informatie die er in beschreven staat ook echt gaat doen. Dus misschien dat je na het lezen van een of meer van deze boeken ondersteuning nodig hebt bij de toepassing ervan. Dan is een NLP training wel de beste manier om snel en duurzaam veranderingen in je leven te integreren. Je kunt er ook voor kiezen om een personal coach in de arm te nemen.  
 Wat je ook doet en waar je ook voor kiest, als jij besluit veranderingen in je leven toe te staan betekent het dat je bereid bent om consequent de kleine stapjes te zetten die uiteindelijke tot jouw doel gaan leiden.  Kleine stapjes om mee te beginnen. Hierdoor maak je de grootste veranderingen mogelijk.


Aanbevolen Boeken

Succesvol leven

De zeven eigenschappen voor Succes in je leven

'De zeven eigenschappen' van Stephen Covey is al jaren een bestseller onder mensen die gelukkiger en succesvoller willen zijn in hun werk. Maar nog niet iedereen weet dat 'De zeven eigenschappen' even waardevol kan zijn voor geluk in je persoonlijke leven. De publiekseditie 'De zeven eigenschappen voor succes in je leven' is voor hen bedoeld. Wie succesvol wil worden, in zijn werk, maar ook in de omgang met vrienden en familie, moet weten wat hij wil en wat hij voor anderen kan betekenen.
Essenties van NLP

Essenties van NLP - Hollander & Derks

Hollander en Derks, beiden psycholoog, beschouwen het beoefenen van NLP als een opwindend experiment. In de afgelopen vijftien jaar onderzochten zij via het Neuro-Linguïstisch Programmeren de psychologische verschijnselen die de praktijk van therapie, training en advies bepalen. Eén van hun bevindingen is dat een groter begrip van de principes achter de NLP-technieken leidt tot meer succes bij het aanbieden van deze vormen van doelgerichte communicatie. 
hoe haal je wat in je hoofd

Hoe haal je wat in je hoofd - Richard Bandler 

Neuro Linguïstisch Programmeren is een geheel van modellen en technieken dat zich richt op de - altijd subjectieve - ervaring. De informatie en kennis die hierdoor worden geboden vormen een nieuw uitgangspunt voor effectieve communicatie.
 De technieken van NLP vonden hun eerste toepassing in de psychotherapie, maar blijken nu een krachtig basisprincipe te geven voor o.a. management, onderwijs en gezondheidszorg. In ‘Hoe haal je wat in je hoofd’ gaat Richard Bandler, de grondlegger van NLP, in op de wijze waarop wij de realiteit in onszelf voorstellen.
Verander je overtuigingen

Verander je overtuigingen – Robert Diltz    

Robert Dilts studeerde bij Bandler, Grinder en Erickson en is co-auteur met Bandler en Grinder van het standaardwerk over NLP. Hij is een vooraanstaand onderzoeker en trainer op het gebied van NLP en ontwikkelde de derde generatie NLP waarop Andromeda de NLP-opleiding baseert. Robert Dilts schreef talloze boeken, ontwikkelde software waarin NLP wordt gebruikt en werkt met biofeedback.
 Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een bekende en beproefde techniek voor verandering en herprogrammering. De bekende Amerikaanse trainer Robert Dilts richtte zich voornamelijk op het veranderen van je overtuigingen.
Hart van NLP

Het hart van NLP Grinder & Pucelik   

Het hart van NLP van John Grinder en Frank Pucelik beschrijft de ontstaansgeschiedenis van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). John Grinder en Frank Pucelik zijn de ''founding fathers' van NLP en vertellen in dit boek, samen met een aantal zelden genoemde medescheppers van NLP over de eerste negen ontwikkelingsjaren van NLP. Ze geven hiermee een hystorisch perspectief en een interessante verdieping van alle NLP technieken. Ook is het een inspirerende impuls voor de verdere ontwikkeling van NLP.
Eat that frog

Eat that frog - Brian Tracey   

Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag 'een makkie' zijn (aldus Mark Twain). 'Eat that frog' laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben. In deze klassieker over productiviteit legt Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet alles proberen te doen, maar focussen op de belangrijkste taken en zorgen dat die goed gedaan worden. 

Benieuwd naar onze NLP trainingen?

NLP training

NLP Practitioner Opleiding

Investeer in jezelf en leef je vrij. Dat is het motto van de NLP Practitioner Training.
hypnose

Hypnose Awakening

Onbewuste patronen in trance doorbreken en veranderen. Dat is Hypnose.
gedrag en karakteranalyse

Gedrag en Karakter Analyse

Leren zien wat mensen je niet vertellen. Ontdek de leugen, voorkom misleiding.
Succes training

NLP Succestraining

Doe een stap naar voren en trek het succes van jouw leven naar je toe.
Mastermind training

NLP Mastermind

Werk met andere ondernemers aan jouw onderneming. Bereik meer!
NLP Experience

NLP Avond Proeverij

Maak kennis met de kracht van NLP. 3 avonden ontdekken wat NLP voor jouw kan doen.
NLP Master Practitioner

NLP Master Practitioner

Diepgaand onderzoeken naar wie jij eigenlijk bent, wat je drijft en wat jouw passie is.
Maatwerk training

Maatwerk Bedrijfstrainingen

Team trainingen, Stress Management Programma's, en Vitaliteit.  Daar gaat het om.
Masterclass training

Masterclass trainingen

Verdiepingen in hypnose, kerntransformatie en diepere achtergrond van NLP interventies