Telefoon: 0722 035020

NL(Pro) leert door!

Kom in actie

NL leert door. Een van de nieuwe financieringsregels is het omscholingsfonds. Ondanks dat de versoepeling van regels nu zijn uitgesproken en we stap voor stap weer wat meer ruimte krijgen, blijven er ook nog steeds veel onzekerheden.

Zo is nu besloten (uitspraak van de heer Wiebes) dat de geplande boetes voor bedrijven die steun ontvangen en toch werknemers ontslaan, van de baan is.

Dat betekent dat niet iedereen meer zeker kan zijn van zijn baan en inkomen!

 

Omscholing

Gelukkig zegt de minister ook: Er wordt een omscholingsfonds beschikbaar gesteld ter grootte van 50 miljoen euro dat in juli 2020 van start gaat onder de naam “NL leert door”. Dat is in deze bizarre tijden toch een beetje goed nieuws.

“Het doel van deze kabinetsondersteuning is gericht op het behoud van zoveel mogelijk banen en daarvoor is het nodig dat ondernemers en werkenden zich kunnen aanpassen aan een veranderende Nederlandse samenleving en Economie” (bron: Ministerie van Economische Zaken).

Dat betekent veel voor iedereen die werkzaam is in een van de hardst getroffen sectoren. Het levert onzekerheid op en vervolgens de vraag “Wat ga ik doen”.

 

Wat wil ik?

Het begint met de vraag: “Wat wil ik?” Als je in de positie zit dat jij je baan dreigt te verliezen, wil je dan weer aan de slag in dezelfde sector of zou je totaal iets anders willen doen.

Werkgevers die personeel “moeten” ontslaan worden gevraagd om werknemers te stimuleren zich te laten omscholen. Maar waarin wil jij je omscholen? Weet jij wat je echt wilt? Ken jij je passie?

 

Succestraining

In onze succes en carrière trainingen ontmoeten wij veel mensen die al langere tijd het gevoel hebben niet op de juiste plek te zitten. En eigenlijk ook niet goed weten wat ze daarvoor in de plaats willen. Wij begeleiden ze om te ontdekken wat er echt belangrijk is in hun leven, en wat ze over de jaren heen zijn gaan geloven. Over zichzelf, over de maatschappij en over hun mogelijkheden. Vaak blijkt dat na onze inspiratie module, die onderdeel is van de succestraining, deelnemers zich ineens realiseren dat er veel meer mogelijk is dan ze van tevoren hadden bedacht.

Het gevolg is een prachtige carrière switch, en een veel gelukkiger leven.

 

Kom in actie

Een bekend gezegde stelt: “het is niet wat er gebeurd, het is hoe je ermee om gaat”.

We kunnen de effecten van Corona niet ontkennen. Het overkomt ons, we hebben daar weinig invloed op. Waar we wel invloed op hebben is hoe we ermee omgaan. De onzekerheid en stress die we ervaren roepen ons op om actie te ondernemen. Stilzitten is nu geen optie. Want als je niets doet wordt het eindresultaat alleen maar slechter en minder aantrekkelijk, waardoor je alsnog in actie moet komen.

Neem de controle en start vandaag nog met je voor te stellen hoe het zou zijn als jij ‘de koe bij de horen pakt’ en stappen zet om jouw leven, ondanks Corona, weer op de (nieuwe) rit te krijgen. Misschien begint dat met een vrijblijvend gesprek bij NLPro-Groep om te ontdekken of een training (wellicht door de overheid gesubsidieerd vanuit “NL leert door”) de beste oplossing is om jou weer volop in het leven te laten staan.

Voor anderen is een coaching traject een betere oplossing. Uiteindelijk maakt het niet uit wat je nu kiest om als eerste te doen. Zolang je maar actie onderneemt.

Je kunt zeggen…. “Ik raak mijn baan kwijt en kan er niets aan doen”… Dan plaats je jezelf in de hoek van “slachtoffer”.

Of … je kunt de uitdaging aannemen en stappen zetten. Dan heb je controle binnen jezelf en ben je niet meer afhankelijk van de omstandigheden.

Natuurlijk weten wij ook dat het lang niet altijd makkelijk is. Wij willen niets afdoen aan alle mensen die door Corona geraakt worden en het echt moeilijk hebben.

Maar is niets doen dan de enige optie? Nee toch!

Laat een reactie achter