Telefoon: 0722 035020

NLPro Vitaal

trainingen

TRAINING

Samenstelling van de training op aanvraag

tijdsduur

TIJDSDUUR

Maatwerk. Afhankelijk van uw wens

doorstromen

DOORSTROMEN

Kijk hiervoor naar ons andere trainingsaanbod

investering

INVESTERING

Maatwerk. Afhankelijk van uw wens.

Home » NLPro-Vitaal

Zelf regie voeren op gezondheid en werk

De 24 uurs-economie heeft de keukentafel van iedere medewerker bereikt. Door te multitasken probeert hij een nieuw evenwicht te vinden tussen privé en werk en zit hij uren achter de laptop. Maar onze hersenen zijn niet gemaakt voor een zittend bestaan: ze willen dat wij bewegen. Ook eten we ongezond ook al denken we van niet. Uit wetenschappelijke onderzoeken komt steeds meer bewijs naar voren dat onze huidige leefstijl de primaire oorzaak is van het groeiende ziekteleed in de westerse wereld.

Ben jij op zoek naar een methodiek die je…….

NLPro-vitaal stimuleert bedrijven om Primair een gezonde leefstijl te ontwikkelen voor ieder persoon die daar voor open staat.  Investeren in de gezondheid en fysieke en mentale fitheid van medewerkers. Door als organisatie dynamisch actief te gaan werken en individueel extra aandacht te vragen voor persoonlijke vitaliteit. Wij zien gezond gedrag (een gezonde leefstijl) als een vaardigheid die je kunt aanleren, net als pianospelen of het leren van een nieuwe taal. We mikken op een diepere vorm van leren die een structurele innerlijke verandering oplevert waardoor je anders gaat denken, werken én leven.

De ontwikkeling van een nieuwe definitie van gezondheid is ook een belangrijke bron van inspiratie voor ons: ‘gezondheid als het vermogen je aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven’. Gezondheid gaat meer om veerkracht en aanpassingsvermogen dan om de aan- of afwezigheid van klachten of ziekte.

NLPro-vitaal bestaat uit de volgende onderdelen

Mentale kracht en weerbaarheid - Jack Smit

Stress hoort bij het leven. Maar wat als stress de overhand krijgt? Wat gebeurt er dan met uw lichaam?

U kunt stress zien als het effect van de druk en spanning van het dagelijkse leven op uw lichaam. Vooral grote veranderingen in uw leven of werk zijn duidelijke bronnen van stress, zoals ziekte, kinderen krijgen, echtscheiding, verlies van partner, verhuizingen of ontslag. Vaak zijn het echter vooral de continue kleine ergernissen waar men het meest onder lijdt. Denk aan in de file staan, gebrek aan tijd, het niet kunnen waarmaken van verwachtingen, etc. Volgens het American Institute of Stress zijn tot 80% van de gezondheidsproblemen aan stress gerelateerd.

Stress kan een valkuil zijn, waar u gelukkig zelf iets aan kunt doen. Wij bieden tools voor meer veerkracht en vitaliteit in uw leven.  Lees op deze pagina verder voor meer informatie. Met NLPro-vitaal komt u bij oplossingen om stress te verminderen, beter te slapen, af te vallen of gewoon energieker te zijn. Zo kunt u weer optimaal functioneren.

Ademhaling, koude trainingen en beweging - René Valk

Bewegen doe je buiten en vooral met plezier. De uitdaging is om alles wat je in de natuur tegenkomt te gebruiken. Zo verbeter je fysieke eigenschappen zoals kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. We hebben het over jouw fysieke eigenschappen. Want, bij NLPro-Vitaal luisteren we naar jouw intuïtie en beleving. Je bepaalt zelf hoe vaak, intensief, snel, of hoe lang je iets doet. En de feedback hierop: die lever je ook zelf, eventueel aangevuld met de waarnemingen en ervaringen van jouw trainer en mede-sporters.

Masterclass Voeding - Edward Blommaart

Er is de laatste jaren een groeiende interesse voor gezonde voeding. Dat is natuurlijk geweldig, maar we schieten ook wel eens door in ons enthousiasme. Momenteel neemt het aantal mensen dat glutenvrij eet razendsnel toe. De vraag is; Is dat terecht? Is het eigenlijk verstandig om glutenvrij te eten? En zo ja, wanneer dan wel? Kleven er ook nadelen aan een glutenvrij dieet?

Onderzoek wijst uit dat verreweg de meeste mensen die glutenvrij eten niet allergisch zijn voor gluten. Desondanks beweren veel van deze glutenvrije eters dat ze zich er beter door voelen. Is dit een reëel effect? Of gaat het hier om het bekende placebo effect?

NLPro-vitaal biedt u inzicht in voeding en wat een gezonde leefstijl nu precies is. De samenhang met mentale weerbaarheid en beweging biedt een optimaal programma voor uw medewerkers.

Investeren in preventie is effectief

Preventie-van-Uitval is een actief trainingsprogramma voor medewerkers met actuele fysieke en/of mentale gezondheidsklachten om dreigend verzuim tegen te gaan.

Het gaat om medewerkers die nog arbeidsgeschikt zijn maar een hoog verzuimrisico op korte termijn hebben. Het programma biedt leidinggevenden de mogelijkheid concreet vorm te geven aan de aandacht voor en betrokkenheid bij hun medewerkers.

Doel: het voorkomen van verzuim, verbeteren van de functionele werkcapaciteit, herstel van de fysieke en/of mentale disbalans en de integratie van een gezonde leefstijl.

Effect: Na afloop van het programma ervaart 76% van de deelnemers een sterke verbetering van hun fysieke en mentale fitheid, vermindering van gezondheidsklachten en toename van hun productiviteit. Bij 79% van de deelnemers blijkt bij de fysieke evaluatietest, dat het uithoudings-vermogen is toegenomen. Bij 82% van de verwijzingen heeft deelname aan het programma Preventie van Uitval geleid tot daadwerkelijke preventie van verzuim.

 

Schrijf je vandaag nog in voor deze training en ontvang direct de eerste stap >>

 

10 REDENEN WAAROM JE NLP MOET GAAN TRAINEN

1

Bereik je
doelen

2

Vergroot je invloed
op anderen

3

Heb
plezier

4

Geef jezelf
een cadeau

5

Geef je baas
een cadeau

6

Kom snel bij
de essentie

7

Word effectiever

8

Verruim je blikveld

9

Krijg meer energie

10

Groei!

// Over Jack Smit en NLProfiling

Executive Master Coach, Profiler, Hypnose Master Practitioner
en communicatiespecialist.

Met een hoge dosis mensenkennis en ervaring helpt Jack
mensen  met allerlei problemen. Of je nu bang bent voor spinnen, niet durft te spreken voor een groep mensen, of het licht aan het einde van de tunnel niet meer ziet… Jack helpt!