pad van ontplooiing

Persoonlijke ontwikkeling door NLP!

Een levensveranderende NLP opleiding in 7 maanden

Het beste moment voor Persoonlijke Ontwikkeling is nu!

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit dan je er nu uithaalt? Dan heb je de eerste stap gezet richting persoonlijke ontwikkeling. Jezelf ontwikkelen begint namelijk met de wens en bereidheid om jezelf te veranderen. Bijvoorbeeld omdat je huidige privé- of werksituatie je niet bevalt. Of omdat je merkt dat je overtuigingen en gewoonten je tegenhouden bij het bereiken van je doelen.

Persoonlijke groei is nodig om over dit soort drempels heen te stappen en met een nieuwe mindset je dromen te verwezenlijken. Persoonlijke ontwikkeling is dus een bewuste keuze. Een keuze die je met je hart én je verstand moet maken. Blijf je liever in je comfortzone of durf je het avontuur aan te gaan? Wij bevelen je het laatste van harte aan. Want als mens kun je ieder moment van je leven (waar je ook staat!) dingen veranderen. De enige vraag is: ben jij er klaar voor?


Persoonlijke ontwikkeling en het brein

Elk mens is gemaakt om te groeien, te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan onze leefwereld. Dat is een menselijke basisbehoefte en dat gaat (letterlijk) met vallen en opstaan. En door te leren van onze fouten bereiken we in onze kindertijd vaak onze eerste doelen. Pas als we ouder worden, raken we angstiger om afgewezen te worden of om "er niet meer bij te horen". We houden dan liever vast aan bekende patronen, met als gevolg dat onze persoonlijke ontwikkeling stagneert.

Belemmerende overtuigingen zoals "Laat ik dat maar niet doen, dat pakt vast slecht uit" of "Ik ben veel te oud om dat nog te leren", houden ons tegen in het verwezenlijken van onze dromen. En dat is zonde, want dit is helemaal niet nodig. Onderzoek wijst namelijk uit dat elk mens door de aangeboren neuroplasticiteit van het brein een leven lang kan leren en groeien. Kortom: het is nooit te laat om je persoonlijk te ontwikkelen. Of het nu in je lifestyle, op privé- of werkgebied is.


Door persoonlijke ontwikkeling vind je rust en balans

Natuurlijk moet je wel wat doen om deze positieve veranderingen in gang te zetten. Een brein dat stress ervaart door terugkerende deadlines en een gebrek aan rust en gezonde voeding, kan niet optimaal te functioneren – laat staan om zich te ontwikkelen en nieuwe dingen aan te leren. Vanuit balans en rust, ontstaat er ruimte voor meer dan alleen het overleven van de waan van de dag. Je kunt je dan persoonlijk gaan ontwikkelen! NLP helpt je bij het terugvinden van die rust en balans waardoor jouw persoonlijke ontwikkeling weer kan bloeien. Om daar kennis mee te maken zou je de NLP Proeverij kunnen bezoeken. Dan ontdek je vanzelf hoe NLP voor jou kan werken. Ben je nu al klaar om de volgende stap te zetten, meld je dan direct aan voor de NLP practitioner opleiding.


Persoonlijke ontwikkeling: voorbeelden en tips

Ontwikkelen kun je op vele manieren. Wil je bijvoorbeeld assertiever, socialer, stressvrijer, gelukkiger, gezonder, zelfbewuster of flexibeler worden? Wil je lezingen geven voor honderden mensen (zoals wij doen) of simpelweg een betere manager worden voor je personeel? Het zijn slechts enkele voorbeelden van de talloze manieren waarop jij je persoonlijk kunt ontwikkelen. Wat jouw doel of droom ook is; het verwezenlijken ervan begint altijd met die eerste stap.

Meer weten?  lees dan ook: Wat kan ik met NLP, Waarom NLP leren! of lees een van de door ons aanbevolen NLP boeken.

Met NLP kun je...

Met NLP leer je hoe communicatie echt werkt.

Met NLP leer je heel snel een inzicht krijgen hoe de ander denkt en doet.

Met NLP leer je veel effectiever te communiceren.

Door NLP leer je de non-verbale signalen van anderen te herkennen.

Met NLP leer je conflicten met jezelf en anderen snel op te lossen.

Benieuwd naar onze NLP trainingen? 

NLP training

NLP Practitioner Training

Investeer in jezelf en leef je vrij. Dat is het motto van de NLP Practitioner Training.
NLP Positiespel

NLP 3 Daagse

3 dagen werken met de kracht van NLP Ontdek wat het voor je doet.
Masterclass training

NLP Avond Proeverij

3 avonden kennis maken met de kracht van NLP. Dat smaakt naar meer.