Somatisch coachen
29 november 2022 
2 min. leestijd

Somatisch coachen

Hoe coach je iemand die in zijn hoofd vastzit?

Ik heb soms van die hele uitdagende cliënten? Jij nooit natuurlijk 😊
 Die komen binnen met een vol en druk hoofd en alles wat ze zeggen wijst erop dat ze volledig leven vanuit hun hoofd.  Alles wordt vanuit ratio aangepakt. Gevoel… daar kunnen ze niet bij.
 Nou… pak dat maar eens aan.

Ik denk wel eens, het lijkt wel een epidemie. Ik zie steeds vaker mensen die volledig vanuit hun hoofd leven. Ze zoeken een coach of therapeut omdat ze daarin vastlopen. (hé hé …logisch…)  Herken je dat? Ze leven alsof logisch denken en rationaliseren alles oplost. Dat lukt natuurlijk nooit. Maar, hoe ga jij daar mee om?

Ik kon daar eerst echt niet mee omgaan. Bij alles wat ik deed, hup direct weer dat hoofd dat roet in het eten gooide. Ze wisten heel goed wat ze anders moesten doen, maar op de een of andere manier lukte het toch niet dat door te zetten. Ik kwam geen steek verder met ze…

Dus ik ben gaan zoeken naar kennis en vooral vaardigheden om juist met die mensen te kunnen werken. Je wilt ze helpen, toch? En als je nog niet het resultaat bereikt dat je wilt, dan moet je wat anders verzinnen

En ik heb het gevonden 😊  Dankzij Judith

Judith DeLozier is wereldwijd expert en mastertrainer op dit gebied. Ze staat al meer dan 45 jaar aan de top van NLP en somatisch coachen. Heeft boeken geschreven over onder andere dit onderwerp en werkt ook op dit moment met het leiderschap van Oekraïne om ze te helpen om te gaan met wat er zich daar nu af speelt.  En weet je, ze komt speciaal naar Nederland om coaches te trainen in dit somatische coachen. Zodat we betere coachen en therapeuten worden. Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat ze naar Nederland kan komen.

Voor ons heeft haar kennis van zaken een geweldige omslag gemaakt in de effectiviteit van coachen. Als ik toen had geweten wat ik nu weet….

Het is door alle onderzoeken wereldwijd overduidelijk geworden dat het lichaam een centrale rol speelt in het vasthouden en verwerken van allerhande ervaringen. Of het een trauma is of depressiviteit, de rol van het lichaam wordt veel te vaak onderschat. En daarmee de rol van het brein overschat.

Wanneer je dus als coach of therapeut in staat bent het somatische toe te voegen aan jouw manier van coachen en begeleiden word je ineens veel effectiever.  Betrek het lichaam en de taal die het spreekt bij de behandeling. Lichaam en geest zijn één. Onlosmakelijk verbonden. Dus wil je effectiever zijn met je behandeling, wil je meer te bieden hebben, gebruik dan naast het hoofd ook het lichaam. En het mooie is, jij hebt nu de kans deze skill en deze kennis eigen te maken.

Wil jij net als wij

  1. Veel effectiever zijn in jouw coaching?
  2. Leren werken met het somatische deel van de mens?
  3. Ontdekken hoe beperkende overtuigingen zich nestelen in het lichaam?
  4. Effectieve Skills om beperkende overtuigingen te elimineren?
  5. Deze skills leren inzetten in praktische dagelijkse situaties?
  6. 3e Generatie NLP methodieken eigen maken?
  7. Jouw vakgebied uitbreiden?
  8. Meer impact maken in jouw vak van coach of therapeut?

Er zijn heel veel verschillende soorten trainingen. Maar dit is wel de beste training die wij ooit hebben meegemaakt die je veel effectiever maakt in jouw behandelingen.

Meld je dan aan voor de training van Judith DeLozier, “Wisdom of the Body   -  5 & 6 september 2022. Meer informatie vind je hier.

Over de schrijver
Linda en Jack zijn allebei gepassioneerde en internationaal gecertificeerde NLP trainers die kunnen terugvallen op gezamenlijk meer dat 25 jaar hands-on ervaring in het trainen en coachen van groepen mensen. In 2019 heeft NLPro-Training de hoogste certificering behaald bij de International Association for NLP (IA-NLP en IN-NLP) en behoort daarmee tot de absolute top van Nederlandse NLP trainingsinstituten. Linda en Jack schrijven regelmatig artikelen voor verschillende organisaties en tijdschriften en zijn gewaardeerde sprekers op nationale en internationale NLP bijeenkomsten.
Reactie plaatsen