Banner Systemisch coachen

Opleiding Systemisch Coachen

Helderheid in systemische ordeningen en dynamieken binnen familie systemen en organisaties


 • Familie opstellingen, organisatie en structuur opstellingen
 • Werken met de onderstroom en levensvragen
 • Los verstrikkingen, blokkades, ongemakken op in jouw leven
 • Internationaal erkend WSCO certificaat
 • Onze honden ook als representant


Dit jaar (2023) nog voor 2295 euro!

Meld je nu nog aan voor start 8 februari 2024!

Recensie Paula B
Wat anderen ervaren

Waarom Systemisch Coachen?

Met Systemisch Coachen wordt in beeld gebracht hoe mensen vaak onbewust, en ten koste van zichzelf, loyaal zijn aan het systeem (gezin, familie, organisatie). Door dit inzichtelijk te maken kan je jezelf of anderen effectiever helpen. Bijvoorbeeld wanneer je worstelt met vragen over relaties met een partner, ouders, broers, zussen en kinderen. Ook kunnen het vragen zijn met betrekking tot jouw eigen leven, herhalende patronen, een diep onverklaarbaar verdriet, waarom niet kunnen afvallen ondanks andere methoden ingezet, of het steeds vastlopen in bepaalde werksituaties...

Al coach, praktijkbegeleider, psycholoog? Dan is deze opleiding ook voor jou!

Als Systemisch Coach kan je met deze doeltreffende methode op een krachtige en effectieve manier de verborgen patronen en belemmeringen zichtbaar maken en oplossen.

Resultaten van de opleiding

  • Inzicht in jouw verstrikkingen
  • Inzicht in jouw familie systeem
  • Afgerekend met steeds terugkerende patronen
  • Rust in je hoofd en lijf
  • Betere relaties

  Ook

  • Je bent opgeleid tot Systemisch Coach
  • Je kent de innerlijke houding van de begeleider
  • Je herkent de dynamiek en lichaamstaal
  • Je weet alle ins en outs van de systemisch vragen en rituelen
  • Je weet alle basis principes en je bezit vaardigheid in opstellingen
  • je kunt werken met organisatie opstellingen
  • je kunt cliënten door het volledige proces van Systemisch Coachen begeleiden
Systemisch Coachen 2
De opstelling

Werken met de onderstroom

Met de opleiding Systemisch Coachen pas je veranderwerk toe op het diepste niveau van een systeem, de 'onderstroom'.

Elk systeem heeft een onderstroom. Je hebt familiesystemen en systemen in je vriendenkring. En ook systemen binnen organisaties, management, afdelingen, teams, etc.

Dat wat een cliënt of organisatie op onbewust niveau beïnvloed, waar je dus ook last van kunt hebben, zonder dat je er bewust van bent dat het probleem daar zit, noemen we dus de 'onderstroom'. 

In deze opleiding leer je hoe je een cliënt, en jezelf, helpt met het bewust worden en zichtbaar maken van verborgen patronen, belemmeringen, dynamieken en om deze op te lossen. De patronen kunnen verborgen zitten in de organisatie, partnerrelatie(s), familiestructuur én in jezelf. Je leert Systemisch Coachen gebaseerd op de principes van (familie) opstellingen, met natuurlijk een gezonde dosis humor en luchtigheid die Petra eigen is.

Dit alles leer je van Petra Zijderveld, een van de beste trainers op het gebied van Systemisch Werken, internationaal gecertificeerd en werkend onder de vlag van de WSCO.

Eerst een introductiedag Systemisch werken meemaken ?

Bekijk hier de opties


Een dag lang Systemisch Werken voor maar 47 euro inclusief lunch!
succes training

Download hier jouw digitale brochure

Het downloaden van deze brochure is geheel gratis en vrijblijvend!

Mocht je hem op je telefoon niet kunnen lezen? hij komt ook in je mailbox!

nee zeggen tegen je ouders

Ontdek de Magie van Familiesystemen: Een Reis naar Balans en Harmonie

Welkom in de wereld van familiesystemen.

Heb je ooit het gevoel gehad dat je vastzit in patronen die je gewoonweg niet kunt doorbreken? Geloof het of niet, de oplossing kan liggen in het ontdekken van jouw familiesysteem.


Wat zijn Familiesystemen eigenlijk?

Familiesystemen zijn als een ingewikkelde kluwen van relaties, emoties en overtuigingen die we erven van onze voorouders. Het idee is niet nieuw, maar het kreeg een wetenschappelijke fundering door de pionier op dit gebied, Bert Hellinger. Deze man ging niet over één nacht ijs; hij combineerde inzichten uit psychoanalyse met traditionele Zulu-rituelen om tot zijn theorie te komen. Eigenlijk is hij een beetje de Indiana Jones van de psychotherapie.

De Fontein: Waarom dit Boek een Game-Changer is

Als je nog niet hebt gehoord van het boek "De Fontein", dan heb je echt iets gemist. Geschreven door Els van Steijn, is dit boek een prachtige aanvulling op Hellingers werk. Het gebruikt de metafoor van een fontein om de dynamieken binnen een familie op een begrijpelijke manier te verklaren. Elk niveau van de fontein vertegenwoordigt een generatie, en het water moet op de juiste manier stromen om harmonie te bereiken. Net als bij een echte fontein, als het water niet goed stroomt, krijg je gespetter en misschien een nat pak.

Waar komt het vandaan?

Het concept van familiesystemen heeft diepe wortels in verschillende culturen en filosofieën. Van oude spirituele tradities tot moderne psychologie, de erkenning van het belang van familie en afkomst is universeel. Bert Hellinger bracht al deze invloeden samen in een praktische methode die vandaag de dag wordt toegepast in therapie, coaching en zelfs in organisaties.

Waarom is dit belangrijk voor jou?

Familiesystemen helpen je om de onzichtbare draden te zien die jou met je familie verbinden. Door deze patronen te herkennen, kun je blokkades opheffen en ruimte maken voor groei, liefde en balans in je leven. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet een leven vol vrede en vrijheid?


Petra Zijderveld

Petra Zijderveld
Dé trainer voor deze opleiding

INTERNATIONAAL NLP TRAINER & SYSTEMISCH COACH, FAMILIE-, EN ORGANISATIEOPSTELLER

Petra is zelfstandig ondernemer en werkt vanuit haar praktijk als internationaal gecertificeerd NLP trainer, Systemisch Coach, familie -, en organisatieopsteller en MFN mediator. Petra is opgeleid door een aantal gevestigde namen zoals Robert Dilts, Judith DeLozier, Anne Linden, Richard Bandler, Bert Hellinger en Matthias Varga von Kibed.

Petra heeft jarenlange ervaring binnen de overheid en de zakelijke dienstverlening. Haar achtergrond is Personeel en Arbeid, en Bedrijfskunde, en actief geweest binnen diverse management functies, waaronder verander-, tactisch- en strategisch management. Leiderschap stond hierin altijd centraal.

Petra is een ervaren trainer die met een gezonde dosis humor luchtigheid kan brengen in de soms wat zwaardere materie. Dat zorgt ervoor dat je de training kunt ervaren als een warm bad.

Systemsich coachen met Kate

Voor wie

Deze 12-daagse opleiding is voor jou! Want:

 • Je wilt ongrijpbare dingen nu echt aanpakken
 • Diepgewortelde belemmerende overtuigingen die niet van jou zijn teruggeven
 • Je leven weer in flow brengen
 • De wind in de zeilen hebben zonder dat het anker is uitgegooid
 • Je wilt je verdiepen in je vaardigheden als coach, begeleider, mediator
 • Je wilt verdieping in persoonlijke of pro-fessionele ontwikkelingen
 • Je wilt het beste uit jezelf halen
 • Je wilt nog beter en effectiever coachen
 • Je wilt coach worden (hoeft niet!)
 • Je wilt je organisatie , afdeling, team beter laten presteren

Veelgestelde vragen over Systemisch Coachen

Wat is een familie opstelling?

Een familie-opstelling is een soort rollenspel waarbij mensen staan voor familieleden van iemand anders. Zo kun je zien welke problemen er in die familie spelen en hoe je die kunt oplossen. Het is een manier om te begrijpen waarom je je soms voelt zoals je je voelt, door te kijken naar je familie. Je ziet als het ware een levende 'foto' van je familie en hun invloed op jou. 😊

Wat houdt een opleiding Systemisch Coachen precies in?

Een opleiding Systemisch Coachen leert je hoe je mensen kunt helpen door te kijken naar hun 'systeem', oftewel hun familie, vrienden, en andere belangrijke relaties. Je leert hoe problemen vaak niet alleen van de persoon zelf komen, maar ook te maken kunnen hebben met de mensen om hen heen. Met deze opleiding kun je anderen dus beter begrijpen en helpen. 😊

Is de opleiding tot Systemisch Coach een professionele coach opleiding?

Ja, een opleiding tot Systemisch Coach is een professionele coachopleiding. Het is een serieuze studie waarbij je leert om mensen op een dieper niveau te begeleiden. Je krijgt tools en technieken om naar het hele 'systeem' rondom iemand te kijken, zoals hun familie en werk. Met deze opleiding kun je echt het verschil maken in het leven van anderen. 😊

Is een Systeemtherapeut hetzelfde als een Systemisch Coach?

Nee, een Systeemtherapeut en een Systemisch Coach zijn niet helemaal hetzelfde, hoewel ze wel veel op elkaar lijken. Een systeemtherapeut is vaak meer gericht op het behandelen van psychische klachten en werkt meestal in een medische of therapeutische setting. Een Systemisch Coach is meer gericht op het begeleiden en coachen van mensen om bepaalde doelen te bereiken of problemen op te lossen, zonder dat er per se sprake is van medische klachten. Beiden kijken ze wel naar het 'systeem' van relaties rondom iemand, maar de aanpak en de setting kunnen verschillen. 😊

Wat is het verschil tussen een organisatie opstelling en een familie opstelling?

Een familie-opstelling gaat vooral over jouw plek en problemen binnen je familie. Een organisatie-opstelling gaat over je plek en problemen in een bedrijf of team. Bij beide opstellingen zet je mensen of objecten neer als 'stand-ins' voor familieleden of collega's, om zo knelpunten en oplossingen zichtbaar te maken. Maar het ene focust op persoonlijke en familiale issues, en het andere op werk-gerelateerde zaken. Dus eigenlijk is het net als kiezen tussen appelgebak en appeltaart; het lijkt veel op elkaar, maar de ingrediënten en de smaak kunnen net even anders zijn! 😊

Waarom 12 dagen trainen? waarom niet 5 of 9 bijvoorbeeld.

Er zijn kortere opleidingen die daardoor ook minder kosten. Bij NLPro geloven we in oefenen vanuit rust. Wanneer je voldoende tijd krijgt voor elk onderdeel, en de ruimte neemt om alle vragen uit te diepen en goed te beantwoorden dan heb je extra tijd nodig. Uiteindelijk wil je dat je alles goed begrijpt en direct in de praktijk kan toepassen toch? Neem dan wat meer tijd en doe het gelijk goed. Het spreekwoord zegt niet voor niets: Haastige spoed is zelden goed.

Kan ik hiermee direct gaan coachen?

Ja, dat kan. Wanneer je deze opleiding hebt gedaan mag jij jezelf opsteller noemen. Dat wil zeggen dat jij in staat bent om familie systemen en organisatie opstellingen te begeleiden. Wel bevelen we je aan om aanvullend bijvoorbeeld een NLP Practitioner training of coach opleiding te volgen zodat je het geleerde wat breder kunt inzetten.

Programma - Inhoud

Module 1 - Wat is een systeem en wie maken daar deel van uit

 • Innerlijke houding van de begeleider
 • Werking van de gewetens
 • Wat zijn Systemische vragen

Module 2 - Dynamieken en lichaamstaal

 • Inleidend interview
 • Dynamieken
 • Lichaamstaal
 • Gereedschappen
 • Ons lichaam als waarnemingsinstrument

Module 3 - Interventies en rituelen

 • Interventie-zinnen
 • Emoties
 • Overgenomen emoties
 • Positie van de begeleider
 • Begeleiding van een representant

Module 4 - Opstellingen

 • Familie opstellingen
 • Organisatie opstellingen
 • Structuur opstellingen
 • 1-op-1 werk

Module 5 - Systemische eenheden, diverse oefeningen

 • Principes en volgorde
 • Teruggave
 • Afbakening
 • Eergeven
 • Nemen
 • Uitreiken

Module 6 - Examen & Certificering

 • Praktijk-examen
 • Certificering

Bonussen

Online Academie

1 jaar toegang tot NLPro-Training Online

Toegang tot jouw trainingsvideo's, ander video materiaal, naslagwerk en interessante artikelen

Online vraag & antwoord met de trainers en persoonlijke begeleiding

Toegang tot de online community met jouw groep waarin je kunt sparren met andere deelnemers

t.w.v. €997,-

Terugkomdag

Een extra dag om te oefenen

Mogelijkheid om de verdieping in te gaan op de gekregen onderdelen tijdens de trainingsdagen

Pak een extra vraagstukstuk in je leven aan

Het is altijd leuk en goed om elkaar nog eens te zin

t.w.v. €222,-

Opstellingsavond

Gericht op relatievraagstukken of vitaliteitsvraagstukken

Mogelijkheid tot meenemen van iemand anders die ook geïnteresseerd is

t.w.v. €111,-


Verse huiselijke catering

Er wordt rekening gehouden met dieetwensen / allergieën

Elke ochtend break een 'bakkie met een plakkie'

Altijd een schaal met vers fruit

Tijdens de lunch altijd een huisgemaakte soep, verse salade aan te vullen naar wens, broodjes met beleg naar keuze, en soms een extra lekkere snack

t.w.v.

onbetaalbaar door de liefde die erin zit, en dat proef je!


Jack en Linda- NLP master trainers
€ 4183,-
€ 2295,-

Systemisch Coachen: Meld je direct aan en bespaar minimaal 300 euro!                                                                           

  Door alle gestegen kosten zijn we genoodzaakt de prijzen in 2024 te verhogen met minimaal 300 euro. Dat komt door onder andere de kosten van catering, huisvesting, WSCO licenties, aanvullingen op de manual en nog een aantal factoren. Alles is flink duurder geworden dus we kunnen niet anders meer. Maar.....meld jij je voor 31 december aan voor de opleiding die in februari van 2024 start, dan berekenen we die prijsverhoging niet door. Voorwaarde is wel dat je direct bij aanmelding betaald. 

  Heb je de gehele opleiding met succes gevolgd, dan ontvang je een officieel certificaat erkend
  door NLPro-Training en WSCO . Je bent dan officieel gecertificeerd als Systemisch Coach.

  Na het succesvol afronden van de opleiding Systemisch Coachen kun je je verder ontwikkelen met de vervolgopleiding die wij in de toekomst gaan aanbieden.


locatie nlp training

Waar en wanneer


Data start februari 2024

Blok 1:  8, 9 en 10 februari 2024

Blok 2:  7, 8 en 9 maart 2024

Blok 3:  4, 5 en 6 april 2024

Blok 4:  16, 17 en 18 mei 2024 (certificatie)

Data start  september 2024

Blok 1: 5, 6 en 7 september 2024

Blok 2: 3,4 en 5 oktober 2024

Blok 3: 31 oktober 1 en 2november 2024

Blok 4: 21, 22 en 23 november (certificatie)

Locatie en contact:

NLPro-Groep

De Trompet 2930

1967 DD  Heemskerk

Tel: 0722-035020

E-mail: info@nlpro-groep.com

Eerst mee doen met een opstellingsdag?

Ervaar wat je met opstellingen allemaal kan bereiken. Ontdek hoe je op verschillende manieren opstellingen kunt inzetten. En krijg inzicht in hoeveel systemen er zijn waarop je deze kennis allemaal kunt toepassen.


Dagen, keuze uit:

9 december 2023

1 juni 2024

30 juni 2024

tijden: 09:30-16:30 uur


Prijs

NU voor maar 47 euro (inclusief lunch)

Aanmelding Opstellingsdag
Wanneer je besluit de volledige opleiding te volgen krijg je dit bedrag als extra korting op je inschrijfgeld!