Waarom NLP

Waarom NLP leren? De 10 belangrijkste redenen!

Persoonlijke ontwikkeling door NLP geeft je vrijheid en een leven in flow.

Lees hieronder wat het je allemaal kan opleveren!

doelen behalen met nlp

1. Bereik je doelen met NLP

Steven Covey is voor veel ondernemers een belangrijke inspiratie bron. Wat hij behandeld in zijn boek "7 habits" is de belangrijkste kennis die jij nodig hebt om je doelen te bereiken. En eigenlijk is alles wat hij doet NLP.

Iedereen heeft wel iets dat hij of zij nog wil bereiken in het leven. Dat kan een speciaal doel zijn of wellicht het vinden van een oplossing voor een bepaald probleem.  En wat deze training zo mooi maakt is dat je tijdens de NLP Practitioner alle technieken en vaardighedn afvuurt op het behalen van je eigen doelen. Dat vergroot de kans dat je die ook daadwerkelijk gaat halen enorm!

De passie van Linda en Jack is dat je alles uit het leven moet halen wat erin zit. En dat gunnen we ook jou. Sterker nog, wij willen je daar bij helpen. Alles moet op, laat niets onbenut en geniet!

Investeer in jezelf en leef je vrij! En oh ja. Als je daar wat meer over wilt lezen, kijk dan op onze boekenlijst.

invloed vergroten met nlp

2. NLP vergroot je invloed op anderen

Het overgrote deel van jouw communicatie vindt onbewust en non-verbaal plaats. Wist jij bijvoorbeeld dat jij het meeste van de tijd communiceert met jezelf?  Dat is dat stemmetje in je hoofd, dat van alles tegen je zegt. Soms tot vervelens toe. En dat stemmetje is er vaan de oorzaak van dat het leven niet zo loopt als jij zou willen.

Of communiceer jij het liefst via Appjes of Email? Vermijd jij persoonlijk contact? En hoe gaat jou dat helpen om jouw doelen te bereiken. 


Tijdens de NLP Practitioner leer je hoe communicatie op onbewust niveau werkt. Dat is niet alleen handig om de invloed op jezelf te vergroten, maar ook op anderen. We hebben allemaal te maken met anderen, of dat nu partners, kinderen, medewerkers, collega’s of vrienden zijn. In de communicatie met hen speelt het onbewuste een allesbepalende rol. Tijdens deze NLP opleiding leer je dit te herkennen en doelbewust in te zetten om daarmee op een elegante manier meer te bereiken.


Denk je eens in hoe het voor jouw zou zijn wanneer je krachtig jouw boodschap over kunt brengen, Of dat je niet langer heel makkelijk dat wat voor jou belangrijk is "weggeeft". 

nlp geeft plezier

3. Met NLP heb je plezier

Heb jij ook in de gaten dat wanneer jij plezier hebt, je vaak ook veel makkelijker nieuwe dingen leert? De trainingen en opleiding tot NLP Practitioner of Master Practitioner zal intens zijn, dat zeker. Maar de basis voor de opleiding is plezier. Plezier om aan je eigen doelen te werken, aandacht aan jezelf te geven, nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen, maar ook: plezier met elkaar. (we hebben daar nog een apart artikeltje over geschreven)

Cursisten van NLPro-Training geven aan een zeer leuke tijd gehad te hebben vol plezier, enthousiasme en energie. En laat dat nu precies nodig zijn om te leren en te groeien…

geef je zelf cadeau

4. Met NLP geef je jezelf een cadeau

Er is bijna geen training te vinden die zo’n grote en positieve invloed heeft op alle aspecten van je leven. De reden? Communicatie is er altijd en overal. Met jezelf, en met anderen. Als je meer leert over die communicatie en je vaardigheden op een natuurlijke manier kunt uitbreiden, merk je dat direct in je relatie, je omgang met vrienden en familie en natuurlijk met jezelf. Niet alleen je doelen komen dichterbij, ook allerlei kleine en dagelijkse ergernissen en problemen kunnen zomaar tot het verleden gaan behoren.

Ben jij ondernemer, dan is dit helemaal "life changing" want het bouwen van een succesvolle onderneming vlat en staat met jouw vaardigheid om goed te kunnen communiceren. Alles is communicatie. Een hele mooie en o zo ware uitspraak is: "je koop bij de vent en niet van de tent"  Wie jij bent en hoe jij communiceert bepaalt of jij die opdracht gegund krijgt. Communicatie zoals we dat doen binnen NLP is dan een onmisbare kwaliteit. 

geef je baas een cadeau

5. Geef je baas met NLP een cadeau

Of je nu zelf baas, werknemer of zzp’er bent, het maakt niet uit. Al tijdens het volgen van de training tot NLP Practitioner of Master Practitioner zul je merken dat je beter gaat worden in wat je doet. En dat je daarbij ook nog meer plezier kunt ervaren. Of het nu gaat om deelnemen aan vergaderingen, een klant te woord staan of het maken van plannen: overal waar communicatie met jezelf of anderen een rol speelt, zul je de positieve effecten van de opleiding gaan ervaren.

Een van de onderwerpen waar we vaak vragen over krijgen is "burn-out"   Wanneer je een NLP training volgt zal de kans op burn-out aanzienlijk verminderen. Want burn-out is geen ziekte. Het komt door wat jij doet. Bijvoorbeeld de lat heel hoog leggen. Of altijd proberen te voldoen aan de standaard van iemand anders. Wil je weten wat Burn-out echt is? lees dan dit artikel 

kom snel bij de essentie met nlp

6. Met NLP kom je snel bij de essentie

Heb je dat ook wel eens, dat je met iemand praat en na een uur eigenlijk nog niet precies weet waar het om gaat? Dat je niet weet waar iemand naartoe wil? Wat hem of haar eigenlijk tegenhoudt?

Vaak is het niet zo dat we niet ons best doen om het te begrijpen maar dat wat iemand bedoeld niet duidelijk overkomt. op de een of andere manier sluit dat wat we begrijpen niet aan bij wat er bedoeld wordt. 

Tijdens de NLP Practitioner leer je hoe je heel snel ‘to-the-point’ kunt komen. Of dat nu in een zakelijk gesprek is of een gesprek met iemand die je moet coachen. Coaches, therapeuten en ook mensen die in commerciële en leidinggevende  beroepen werken, merken dat ze na het volgen van de training nu in een uur verder komen dan in de maanden of soms jaren daarvoor. En dat is niet alleen voor jezelf prettiger, maar zeker ook voor je gesprekspartner! Denk je eens in wat dat voor jou kan betekenen in jouw vakgebied? 

Er is een heel mooi onderzoek geweest naar wat NLP ondernemers kan opleveren. Je vindt het hier

effectief met nlp

7. Word effectiever met NLP

In ons onderbewuste zitten veel drempels verborgen. Heb je dat ook wel eens? Je wilt iets doen, maar om de één of andere reden komt er telkens iets tussen. Of je wilt iets juist niet meer doen, maar telkens betrap je jezelf erop dat je het toch doet. Dat zijn onbewuste gedragspatronen. Binnen NLP kennen we er heel veel. Laten we éen onderdeel benoemen. Metaprogramma's. Dat zijn onbewuste gedragspatronen. Jouw eigen manier van doen. Jouw onbewuste manier van reageren in bepaalde situaties. Totdat jij je ervan bewust wordt gemaakt weet jij misschien niet eens dat je dat doet. We hebben een paar voorbeelden op film gezet voor je. Kijk maar op het video overzicht


En weet je wat nu zo leuk is? Met deze opleiding leer je inzicht te krijgen in deze patronen en ze (als je dat wilt) te veranderen. Hierdoor wordt je een stuk effectiever in de dingen die je doet.
verruim blikveld met nlp

8. Verruim je blikveld met NLP

In de NLP Practitioner leer je om zowel letterlijk als figuurlijk je blikveld te vergroten. Voor een goed waarnemer is er zoveel meer waar te nemen dan we gewend zijn. On brein is geprogrammeerd om heel veel informatie te generaliseren, weg te laten of te vervormen. Dat doen we om zoveel mogelijk hersencapaciteit beschikbaar te houden om met alles waaraan we blootgesteld worden om te kunnen gaan. En juist daarin schuilt het gevaar.


We denken dat we alles in de gaten hebben, maar dat is niet zo. bekijk het NLP communicatie model maar eens goed.Dan snap je wat we bedoelen. Door hierop in te spelen, zie je meer en worden je communicatiemogelijkheden enorm uitgebreid. Je zult je afvragen of dit er echt al die tijd al geweest is zonder dat je dat hebt gezien…
nlp geeft energie

9. Met NLP krijgt je meer energie

Energie krijg je vooral wanneer je bezig bent met het bereiken van jouw potentieel. Denk maar na. Wanneer het lijkt alsof je niet meer verder komt zakt de moed je in de schoenen en is je energie weg. Hoe mooi is het dan wanneer je technieken leert die jou helpen om gericht te blijven op het bereiken van jouw maximale potentieel. Zodat je echt in alles tot je recht komt. Daar krijg je toch energie van ?
groei met nlp

10. Met NLP ga jij groeien!

Een optelsom van alle voordelen van deze opleiding: je maakt in de maanden dat de opleiding duurt een enorme groei door. Ook als je al 35 jaar werkervaring of 60 jaar levenservaring hebt, haal je er nog zoveel uit om je nog verder te ontwikkelen. Sommige cursisten typeren de opleiding dan ook als ‘groeiversneller’.

Benieuwd naar onze NLP trainingen? 

Masterclass training

NLP Proeverij

3 avonden werken met NLP.  Een introductie in NLP die naar meer smaakt.
NLP Positiespel

NLP 3 daagse 

3 dagen werken met NLP. Ontdekken wat NLP is en wat het je kan opleveren.
NLP training

NLP Practitioner Training

Investeer in jezelf en leef je vrij. Dat is het motto van de NLP Practitioner Training.