Telefoon: 0722 035020

Wat zijn NLP technieken?

NLP Techniek

NLP technieken zijn oefeningen die je alleen kunt doen of met begeleiding van een ervaren NLP beoefenaar. Hierin onderzoek je wat precies jouw leven blokkeert of waarom jij niet bereikt wat je wel graag zou willen bereiken. NLP kent daarbij een aantal hele krachtige oefeningen (technieken) om jou te helpen beter met een situatie om te kunnen gaan.

Iedereen heeft in zijn leven wel eens momenten dat het niet zo lekker loopt. Vaak is dat van tijdelijke aard en vaak gaan problemen vanzelf over.

Echter, soms doemen bepaalde problemen met enige regelmaat weer op en kom je er niet eenvoudig van af. Je kunt er dan voor kiezen om therapie te gaan volgen, een coach te zoeken, maar je kunt ook een training NLP gaan volgen om de NLP technieken zelf te leren.

Daar leer je namelijk hoe jij reageert op, en omgaat met, tegenslagen en problemen in jouw leven. Het belangrijkste uitgangspunt is dan: “het is niet wat er gebeurd, maar hoe je ermee omgaat”.

NLP leert je dan als eerste stap om anders te kijken naar wat er is. We zijn als mensen geneigd om bij problemen te focussen op wat er niet is, of op wat er ontbreekt.  Maar je kunt ook kijken naar wat er wel is, en wat jij als persoon nodig zou hebben of zou kunnen gebruiken om beter met deze situatie om te kunnen gaan.

Wanneer je hebt onderzocht naar wat er nodig is, doen we iets waar NLP heel krachtig in is.

 

(Beperkende) overtuiging

Je hebt de (beperkende) overtuiging alles zo goed mogelijk wilt doen. Alles moet perfect zijn. In het NLP gesprek kom je tot het inzicht dat je veel te perfectionistisch bent. Je legt de lat voor jezelf heel hoog. Dat heb je eigenlijk geleerd in je jonge jaren. Toen was dat belangrijk en leverde het je heel veel op. Maar nu niet meer. Eigenlijk (zo kom je tot de conclusie) zou het beter zijn om de standaard die je voor jezelf zet, jouw nu belemmerende overtuiging, nog eens nader te bekijken. Moet die lat wel zo hoog liggen? Maar ja.. hoe verander je die beperkende overtuiging naar een krachtgevende?

Want met je logische denken weet je wel dat je de lat niet zo hoog moet leggen, maar je gevoel zegt iets heel anders.

Dan heeft NLP een aantal hele krachtige technieken die jezelf, of een NLP coach samen met jou kan doen, om die belemmerende overtuiging zachter te maken. Het hoeft niet helemaal weg, het heeft je namelijk voorheen heel veel opgeleverd, maar het mag wel wat minder dominant aanwezig zijn.

Beperk ik mezelf?

NLP Practitioner Training

En daar zijn NLP technieken voor bedoeld. Je leert ze in de NLP Practitioner. In deze training krijg je als het ware een gereedschapskist vol met gereedschap (NLP technieken). Deze helpen jou je leven leuker te maken en de doelen te bereiken die jij voor ogen hebt.

Die NLP technieken kun je inzetten om het gevoel aan een bepaalde situatie weg te nemen, angsten te overwinnen, doelen te stellen en ook te behalen, overtuigingen te veranderen en om er achter te komen wat nu eigenlijk echt belangrijk is voor jou, in jouw leven.

Je leert dus eigenlijk hoe jouw brein werkt en hoe je die kunt “her-programmeren” door middel van de krachtigste NLP technieken.

 

Wil je dat alleen voor jezelf leren dan volstaat de NLP Practitioner Training. Wil je als coach aan de slag dan is in ieder geval de NLP Master Practitioner heel belangrijk. Eventueel aangevuld met een training in Hypnose, Profiling of Master Coach of Strategic Intervention.

Al deze NLP technieken worden ook toegepast in onder andere Sales, HRM, Management, directie en hulpverlenende beroepen. Dus naast persoonlijke ontwikkeling zijn ze ook zeer goed toepasbaar in een zakelijke omgeving. Wil je meer weten kijk eens op een van onze andere pagina’s of maak eens een geheel vrijblijvende afspraak om te ontdekken of NLP iets is voor jou.

NLP practitioner

Laat een reactie achter